Skip to main content

INZULINREZISZTENCIA

Torna | Mozgás | Életmód

Fedezzük fel a mozgás örömét inzulinrezisztensként is! IR sport és edzés!

Szerencsére ma már számos edzésforma közül válogathatunk, ha megunnánk az egyiket nyugodtan átválthatunk egy másikra, de kombinálhatjuk is őket.

Fontos, hogy örömünket leljük bennük, mert csak így tud életünk részévé válni a mozgás.

Mozgás-Endorfin-Boldogság

Gyaloglás, séta

Gyaloglás, séta

Kezdeti lépésnek kiváló mozgásforma, nem kell hozzá más csak egy jó cipő. Túlsúly esetén is bátran elkezdhetjük. A természetben a túrázás pedig feltölt pozitív energiával.
Kocogás

Kocogás

Ha intenzívebb igénybevételre vágyunk választhatjuk a kocogást. Az előnyök hasonlóak, mint a gyaloglásnál, viszont annál nagyobb erőfeszítést igényel.
Futás

Futás

Nagyobb terhelést jelent a keringési rendszer számára. Kezdetben a kocogást válasszuk, majd ha már jól megy, akkor térjünk át a futásra. Vigyázzunk, ne lépjük túl a max. pulzus 80 %-át! Ilyenkor ugyanis a várttal ellentétben a futás nemhogy csökkenteni, hanem egyenesen növelni fogja a vércukorértékeket.
Aerobic

Aerobic

Remek választás, mert minden izomcsoportot átmozgat és amellett, hogy erősít, a pulzust is emeli.


Inzulinrezisztens edzésterv!
Tánc

Tánc

Stresszoldó, szórakoztató formája testünk formálásának. Nőiességünket fejlesztő, kellemes kikapcsolódás miközben edzünk is.
Biciklizés

Biciklizés

Számos előnye van, nem terheli az ízületeket, erősíti az alsó végtag izmait. Teremben nem ad felmentést a rossz idő sem, sőt akár olvashatunk is közben.